Tuesday, August 23, 2011

(((: 23 Ramadhan :)))

Assalamualikum

Alhamdulillah syukur
pejam celik pejam celik dah hari ke 23 kita berpuasa
amal ibadat di bulan pose macam mane?
rase agak sayu jugak sebab tinggal beberapa hari saje lagi Ramadhan akan meninggalkan kita
ade beberapa malam saje lagi kita berpeluang bt solat terawih
tp sygnye diri ni tak sempat dah
rase macam frust jugak la.huhu...

1st week pose jemput nuriezmas buke pose kat umah
& next day gi berbuka umah mak
2nd weeks pose berbuka kat umah k.ina di seremban
3 weeks pose jemput family in law berbuka di umah kami pulak
menu?dari nasi arab bertukar jadi nasi ayam.ekeke..
tak kompiden punya pasal
sudahnye Tn Sri cakap bt nasi ayam je la
lagi pun Tn Sri oder peha kambing golek from Danau:))
& jumaat ni p tido umah mak & berbuka disana
sebab plan balik kg langgar sabtu mlm ahad
Boo?masuk hostel di Sri Kembangan :((

preparation utk raye?
takde la bersungguh sgt pun
macam bese je
soling moling pun takde sgt
baju2 raya sume mama jahit
Tn Sri nye plak pakai yang mane ade je sebab kalu buat pun bukan pakai sangat
tudung raya?emm...tunggu balik kb nanti baru nak gi cari 
kasut raye?rase tak perlu pun.cuma nak gi bubuh gam kata tapak yang dah terbuka.huuu
duit raye dah tukar
biskut raye?80% dah siap
yg dah buat nye tart gulung,dahlia,choc chip,arab,cornflakes
semalam dah pek2 kan untuk di bawak balik umah mama,mak,mertua along,makcik di kedah
dan selebihnya untuk ditinggalkan kat umah

gambar biskut2 raya tak sempat lagi nak tunjuk kat sini
tunggu kelapangan sikit eh..ngeeee:))


3 comment:

ajujua said...

wahhhh....banyaknya dah buat kuih raya, jeles...jeles...akak banyak menunjuk kuih jer...sob..sob...

Aida Nuriezma said...

hehe...bt yg bese2 je kak..rupe pn x cantik mcm kuih tunjuk.huuu...nk beli kan brape rm la..bt sdri tu blh ler bg2 kt family ckit kan:)

Anonymous said...

gambar boo??

Post a Comment