Monday, August 23, 2010

biskut raye:)

tiap2 kali nk rye aku mesti bt bskut rye sdri..
lbh jimat,lbh puas ati n blh suka suki je campak2 ape yg rase nk
byk resipi yg dulunya pakai sukatan
tp loni dh jd suka ati aku plak.tp masih lg guna cawan
cuma quantiti nye ikt suke ati aku.hehe

sabtu n ahad lps b'mula lah keje aku bt biskut raye
kebetulannye ade pembantu x b'gaji dtg umah.hehe..
klu nk bt sorang ok jek tp ade jns2 biskut yg memerlukan bantuan pmbantu
cthnya biskut arab ni ha..
al sebabnye biskut ni kena bulat2 kan die..adunan pn byk
Tn Sri ku syg tu tlg tgk je bules.kan kan?:D

Biskut Arab
ni la rupe tgn pembantu aku..adik aku lor..x mo enterprem ye..sbb yg penting nye cte biskut ni ha.ekeke..
hasilnya ni tak t'susun elok..lantak la.hehe..janji rse die ok..ye ke ok?awl2 susun elok jek.pastu jd lagu tu..:p
ni utk umah mama & mak kt ampang..oder dr along utk umh mertuanya belum bt lg.nti ye alongku:)..byk lg nk bt nih..

Biskut Cornflakes Blackcurrant

ni la hasilnye..act 3 adunan ni dpt dlm 3 botol penuh..tp gmbr lupe nk amik..:)


dan ni lak kueh utk b'buka pose.ni dh kali ke 2 aku bt..
Pulut Sekaya

6 comment:

inaz said...

emmm sedap nye...pandai nye acik masak yek...ummm...jeles i okeh......huhu...setappp nye pulut sekaya ni....huhu...

@ju said...

wah...wah...cedapnya biskut cornflakes tuh...
buleh tempah tak? hihi....

Aida Nuriezma said...

k.ina: acik ni bt kuih yg same je tiap2 thn..no improvement..sbbnye mmg sume yg bt 2 feveret family acik...:)

k.zura: sdp ke?hehe..nk tempah?hehe...ala,akak pn pandai bt sdri kn?

adi360 said...

sedap?.. mana tau sedap ni?.. ambo pun tak test lagi.. kt mana la dia sorok semua biskut2 tu...

Aida Nuriezma said...

abg oh abg syg.xde pn mtk nk mkn?huuu..
ade je sy sorok dlm almari tu ha.nk enteprem kt luai xde tmpt lak.hehe...
abg kn dh rse yg bskut arab tu.dh lupa kaa?:D

adi360 said...

alahai.. buat byk biskut, yg dpt rasanya satu je.. mana aci..

Post a Comment